Albums van digitale foto's

site navigatie
  1. Libertec stelt oplossingen voor aangepast aan de dagelijkse productie
  2. De revolutie van de markt van digitale fotoalbums op internet
  3. De intelligente binder van NEWbind met PUR
  4. Garenloosbinder Kolbus, type KM 600
  5. Inhangen en knepen met Schmedt, type PräLeg en PräForm
  6. Bandenmaakmachine Schmedt, type PräziCase EC3
  7. Inhang- en kneepmachine Kolbus, type EMP 511
  8. Automatische bandenmaakmachine Kolbus, type DA 260

Albums "Verwen uw omgeving met een originele verrassing: maak zelf een boek vol herinneringen, dat de mooie momenten uit uw leven te voorschijn tovert". Met deze slogan wordt u door de laboratoria voor zilverhoudende foto's uitgenodigd, over te schakelen naar digitaal gedrukte foto's, die u in album worden aangeboden. De software voor de pagina-indeling wordt u ter beschikking gesteld. Uw opgemaakt beeldmateriaal wordt via het internet naar het labo gestuurd en drie dagen later wordt het album u thuisbezorgd.

Hoe van gedrukte vellen een fotoalbum maken ?

Bij iedere productieopdracht hoort een specifiek antwoord. Libertec biedt u oplossingen voor de productie van 100, 1.000 of 10.000 soft- en hardcover-albums per dag.

CeWeColor_Atelier De bindstraat BF 512 van Kolbus bereikt een topsnelheid van 1.800 boeken per uur. De gemiddelde productiesnelheid bedraagt 10.000 albums per dag. Ook al schijnt dit een hoge productie, toch heeft een Europese onderneming, gespecialiseerd in albums voor digitale foto's drie BF 512 aangeschaft. Barcodelezers zorgen voor een perfect samenvallen van boekblok en kaft. Een formaatwissel gebeurt in minder dan 5 minuten, dankzij een ver doorgedreven automatisering. De kaften worden vervaardigd op de bandenmaakmachine DA 260 van Kolbus. De bindkwaliteit is constant en de lijn is perfect in staat de seizoenpieken op te vangen, een buitengewoon competitief voordeel van deze machine.

Dit zijn achtereenvolgens de uit te voeren bewerkingen

1. De bedrukte albumvellen tot boekblok binden
2. Het boekblok aan drie kanten schoonsnijden
3. Het boekblok in de gekartonneerde of soepele band inhangen
4. Het exemplaar knepen en afpersen
5. De gekartonneerde boekbanden maken

^^^

Libertec stelt oplossingen voor aangepast aan de dagelijkse productie

Productie van 100 tot 1.000 ex. per dag

Productie van 1.000 tot 3.000 ex. per dag

Productie van 4.000 tot 10.000 ex. per dag

Alleen al door de besparing van arbeidsloon en de regelmatigheid van de kwaliteit zijn vaak de meest geautomatiseerde oplossingen verantwoord.

^^^

De revolutie van de markt van digitale fotoalbums op internet

Dit is een markt zonder grenzen, met het typische kenmerk van de internet-markten.
Voor de fotolabo's echter een buitenkans om de technologische evolutie aan te grijpen en daaruit de meerwaarden te oogsten.

Geconfronteerd met deze revolutionaire marktvraag, zijn deze laboratoria op zoek gegaan naar interne oplossingen, of samenwerking met externe binderijen.
Meestal gaat het hier over het realiseren van één enkel exemplaar, of een kleine serie van slechts enkele exemplaren.

In het beginstadium, gebeurde de productie van albums enkel manueel, met behulp van kleinere z.g. desktop-toestellen, maar al vlug werd het succes van dit nieuwe product door de albumproducenten opgemerkt en werd naar meer automatisering gezocht.
Op hun beurt hebben ook de machinefabrikanten deze nieuwe markt in kaart gebracht en specifieke oplossingen ontwikkeld. De resultaten zijn niet alleen voor de albums bestemd, maar richten zich ook tot de kleine reeksen book on demand.

^^^

De intelligente binder van NEWbind met PUR

De garenloosbinder NEWbind PUR is speciaal ontworpen voor het binden van boeken op verzoek. Dit gebeurt door het frezen van de rug waarop vervlechtbare polyurethaanlijm en een soepele omslag of rugversterking wordt aangebracht.

NEWbind Explore
Deze machine beantwoordt aan de verwachtingen van bedrijven die kleine hoeveelheden albums inbinden: van één enkel exemplaar tot kleine en middelgrote series, in de kortst mogelijke tijd, op de meest uiteenlopende dragers en verbonden aan de eisen die onberispelijke kwaliteit met zich meebrengt.

De garenloosbinder NEWbind PUR is zelfinstellend dankzij de geïntegreerde rekenautomaat en reageert onmiddellijk dankzij de elektronisch gestuurde motoren. Hiertoe is geen enkel werktuig vereist.
Het eerste boek beantwoordt aan de vereiste kwaliteit.

Gemotoriseerd lijmlasmondstuk NEWbind voor de rugbelijming en dubbele zijbelijming
Spuitbelijming

Voordelen van het NEWbindsysteem voor het opbrengen van de vervlechtbare laslijm PUR:
* Optimalisatie van het lijmverbruik, geen resten in de lijmrecipiënten.
* Bescherming tegen voortijdig vervlechten van de lijm tengevolge van de luchtvochtigheid, dit in tegenstelling tot de open recipiënten.
* Enkel de hoeveelheid lijm die voor het actuele exemplaar nodig is, wordt gesmolten. Dit garandeert steeds verse lijm. Constante kwaliteit en grote soepelheid zijn verzekerd, wat ook de gebruiksfrequentie van de machine mag zijn.
* Geen recipiënt te reinigen na productie, gewoon de lijmmondstukken sluiten, de lijm blijft veilig beschut tegen ongewenst vervlechtingsproces.
* Mogelijkheid tot het purgeren van het lijmcircuit voor langere stilstand.

Lekdicht systeem voor het opdragen van de lijm PUR, gebreveteerd NPS van NEWbind
NPS de NEWbind
De hermetisch afgesloten tank bevat een blok PUR-lijm van 2 kg.
Door de rekenautomaat opgevraagde lijmhoeveelheid wordt gesmolten in functie van de breedte en de lengte van het boekblok. Rugbelijming en dubbele zijbelijming.

^^^

Garenloosbinder Kolbus, type KM 600

De KM 600 van Kolbus is een industriële machine die tot het uiterste gerobotiseerd is om zich aan de kleine oplages te kunnen aanpassen.
KM 600
Dankzij de innovatieve technologieën levert zij ongeevenaarde bindkwaliteit.
Haar productiecapaciteit is meer dan voldoende om de noden van een dagproductie van 10.000 albums aan te kunnen.

^^^

Inhangen en knepen met Schmedt, type PräLeg en PräForm

De inhangmachine en de kneepmachine van Schmedt zijn zeer gebruiksvriendelijk en behoeven geen enkele instelling. Afhankelijk van de vaardigheid van de operator, kan de productie 1.000 boeken per dag bereiken.

PräLeg HHS 1805
Met de PräLeg HHS 1805 wordt het boekblok in de gekartonneerde band ingehangen.
De machine kan zowel één enkel boek inhangen, zoals bijvoorbeeld in binderijen gespecialiseerd in albums of boekassortimenten, maar wordt ook gebruikt voor de productie van kleine series in de semi-industriële boekbinderij.

PräForm HHS 21Met de PräForm wordt het boek afgeperst en van een kneep voorzien. Dit gebeurt m.b.v. twee verwarmde lichtmetalen persplaten van 520 x 400 mm en verwarmingsstaven voor het warmpregen van de kneep.

^^^

Bandenmaakmachine Schmedt, type PräziCase EC3

PräziCase® EC3
De PräziCase EC3 is een halfautomatische bandenmaakmachine voor de productie van één enkele band of kleine reeksen.
De instellingen zijn geautomatiseerd m.b.v. een computer en sensoren. Geen enkele instelling is vereist.

De aanlijmmachine PräziCoat 500 wordt gebruikt voor het belijmen van het bandbekledingsmateriaal.

^^^

Inhang- en kneepmachine Kolbus, type EMP 511

Het inhangen en knepen van digitaal-fotoalbums met rechte rug kan gebeuren op de automatische inhangmachine Kolbus EMP 511.
Deze lijn bereikt een productiesnelheid van 1.800 boeken per uur. Gemiddeld kan men op één dag 8 tot 10.000 albums verwerken. Ook al schijnt dit een hoge productiviteit, toch zijn deze machines ook verantwoord voor veel kleinere hoeveelheden.

EMP-FE

De bindkwaliteit is niet afhankelijk van de vaardigheid van de operator. Meer nog, het bedrijf kan het hoofd bieden aan seizoengebonden productiepieken.

^^^

Automatische bandenmaakmachine Kolbus, type DA 260

Met deze machine worden de boekbanden voor de albums vervaardigd. Ook ringmappen, opschriftborden, muurkalenders of spellen kunnen met deze machine worden geproduceerd.

De kwaliteit van de boekbanden is constant en onafhankelijk van de operator. De machine kan stand-by blijven in afwachting van komende orders. De lijm blijft op de juiste temperatuur en de vochtigheidsgraad wordt permanent gecontroleerd, dit dankzij een viscositeitsmeter die, indien nodig, automatisch voor watertoevoer zorgt. Zo blijft de machine permanent gebruiksklaar.

DA260_Inslagstation
De bandenmaakmachine Kolbus DA 260 is een productie-eenheid die per dag meer dan 10.000 boekbanden kan vervaardigen.

^^^