Libertec-Kolbus

site navigatie
  1. Müller Martini en KOLBUS zetten de koers voor de toekomst

^^^

Müller Martini en KOLBUS zetten de koers voor de toekomst

Libertec Kolbus
Wie de markt in het oog houdt heeft in de afgelopen jaren een grondige transformatie van de grafische industrie kunnen constateren. Om terug voldoende productievolume te vinden die de evolutie en de winstgevendheid van de machines verzekert, was er een grondleggende handeling noodzakelijk.

Afgelopen vrijdag, 26 januari, werd er aangekondigd dat Müller Martini de soft- en hardcover-activiteiten overneemt van Kolbus (Rahden).
Dit omvat tevens de service en wisselstukken voor alle wereldwijd geïnstalleerde boekbindinstallaties van Kolbus.

De binderij-activiteit van KOLBUS zal worden overgedragen aan de nieuwe firma Müller Martini Buchbindsysteme GmbH, gevestigd in Rahden met 250 medewerkers, en zal in de Müller Martini groep geïntegreerd worden als onafhankelijke fabriek.

Kolbus blijft onder leiding van zijn CEO Kai Büntemeyer en zal zich (met 900 medewerkers wereldwijd) concentreren op de productie van machines voor luxe verpakkingen en boekomslagen (de DA-series), de productie van wisselstukken en de gieterij.

De productielijn voor dozen, Boxline system, inclusief de (boek)omslagmachine op A1 formaat, kenden al een groot succes op Drupa 2016.

^^^