Schmedt: Pregen en vergulden

site navigatie

LivresSchmedt beschikt over een jarenlange ervaring in de wereld van de artisanale en halfindustriële boekbinderij. Eén van de grote successen zijn de toepassingen voor het pregen en vergulden van boekbanden.

PräziMark : warmbedrukken met goudfolie

PräziMark Schmedt biedt met de PräziMark een oplossing voor de grote vraag naar het vergulden van titels en namen met goudopdruk.
Zij is ontworpen voor het seriewerk bij het vergulden van boekbanden, maar kan ook ingezet worden voor enkelvoudige oplagen, letter per letter, volledig automatisch.

Roue De PräziMark werkt met een verwarmd wiel waarop de bedrukkingkarakters staan. Heel de werkwijze is computergestuurd; wat een grote tijdswinst oplevert.

PräGnant : halfautomatische titel- en verguldingspers

De PräGnant is een uitzonderlijke, halfautomatische machine die universeel inzetbaar is, zowel in de binderij als bij het vergulden van motieven. De machine is ideaal voor één-stuk-productie of voor kleine series. Dankzij de speciale klem zijn de formaatwissels snel aangepast; hierdoor is de PräGnant uiterst geschikt voor personalisatie. PräGnantPräGnant

De te vergulden producten worden rechtop in de machine geplaatst. Hierdoor kan men de bewerking beter opvolgen en indien nodig herhalen zonder de boekband uit de machine te halen en vermijdt men verkwisten van goudfolie.

^^^