Onze leveranciers

site navigatie
  1. Kolbus
  2. Mouvent
  3. Kama
  4. Scodix
  5. Petratto
  6. SCS Automaberg
  7. Schmedt
  8. Solema Board division
  9. Solarco
  10. Hycorr

Libertec werkt nauw samen met gespecialiseerde fabrikanten van industriële machines voor het verwerken van papier en karton. Zij richten zich tot een heel specifiek marktsegment: industriële installaties voor boekbinders en kartonverwerkers en de volledige logistiek die hiermee gepaard gaat.

Libertec is een verkoops- en serviceorganisatie die openstaat voor alle fabrikanten van kwaliteitsuitrustingen.

^^^

Kolbus

Kolbus

Kolbus is een van de stichter-aandeelhouders van Libertec.

Kolbus is van oudsher ervan overtuigd dat nabijheid en vakkennis onontbeerlijk zijn voor een constructeur die de verwachtingen van hun klanten wil begrijpen om er snel en adequaat gevolg aan te kunnen geven. Dit is de reden waarom Kolbus de creatie van Libertec mee ondersteund heeft; een kleine zeer gespecialiseerde structuur: via Libertec dialogeren Kolbus en haar klanten op een zeer efficiënte wijze.

Kolbus stelt 1.300 personen te werk en heeft een leaderspositie in het vervaardigen van uitrustingen voor industriële afwerking en binderij.
De creativiteit van de ingenieurs en de ontelbare technologische innovaties die zijn uitgewerkt hebben de ontwikkeling van een nieuwe generatie machines als gevolg gehad. De prestaties van deze nieuwe machines verhogen aanzienlijk het concurrentievermogen van hun gebruikers.

De "Blauwe Salon" in Rahden is het demonstratie- en scholingscentrum waar al de machines van Kolbus voor de klanten ter beschikking staan voor tests met de meest gevoelige producten. Deze tests laten de klant toe zelf de prestaties van de machines te beoordelen en de voordelen die hij eruit kan halen.

Kolbus: fabriek Kolbus: metaalgieterij Kolbus: administratie Kolbus: wisselstuk1 Kolbus: wisselstuk2 Kolbus: montage

www.kolbus.com

^^^

Mouvent

Mouvent AG

Mouvent AG is een joint venture gecreëerd door Bobst – een van ‘s werelds grootste leveranciers van installaties en diensten aan verpakkings- en labelfabrikanten, en Radex – een startup uitgebaat door verscheidene managers met een rijke historiek in digitale “drop-on-demand” inkjet printing.

Mouvent is het kenniscentrum en de uitvoerder van digitale printoplossingen van Bobst. Mouvent telt ongeveer 80 medewerkers in Zwitserland.

www.mouvent.com

^^^

Kama

Kama, de Duitse constructeur uit Dresden, vervoegde Libertec op 1 oktober 2014.

Kama stelt aan de drukkers en de kartonnages een gamma stansmachines en vouw-kleefmachines voor.

De oplossingen voor het stansen of veredeling van producten leveren een hoge meerwaarde :
* stansen, rillen, perforeren
* pregen, brailledruk
* halfuitsnijden van etiketten
* warmdruk, toepassingen voor hologrammen

www.kama.de

^^^

Scodix

Scodix

SCODIX staat een de leiding van de snel groeiende digitale veredelingsmarkt.

Scodix Ltd. is de wereldleider voor digitale drukwerkveredelingsmachines. Scodix opent een nieuw marktsegment voor de drukkerijen en afwerkingsbedrijven door toegevoegde waard aan de bestaande producten toe te voegen. De digitale veredelingspersen en de Scodix SENSE oplossingen bieden onvergelijkbare en hoogkwalitatieve veredelingsmogelijkheden die het gedrukte medium een ongekende impressie geven.

Activeer de zintuigen !
De Scodix SENSE gepatenteerde technologie is het hart van de Scodix digitale veredelingsoplossingen. Deze baanbrekende technologie brengt een nieuwe look een tastbare dimensie aan uw drukwerk. Het brengt de kwaliteit van uw drukwerk naar een ongekende hoogte.

Scodix technologische voordelen
* Exclusieve en brede waaier van mogelijkheden
* 3D-effecten tot een hoogte van 250 micron
* Gloseffecten tot 99 GU (Gloss Units)
* Densiteitsniveau's van 1 tot 100%, in één doorgang
* Digitale foliedruk en metaaleffecten met Scodix Metallic
* Scodix RSP technologie Het gepatenteerde camerasysteem met registratiealgoritmes
* Variabele data printing met gebruik van barcode herkenning
* Verdedeling van zowel digitaal- als offsetdrukwerk

Geavanceerde inkjettechnologie
De basis van de Scodix SENSE technologie is hoogtechnologische inkjeteenheid en onafhankelijk gecontroleerde inkjetspuitkoppen die het UV polymeer in kleine druppels in verschillende lagen op de substraten aanbrengt. En dit in één doorgang.

www.scodix.com

^^^

Petratto

Petratto fabriceert een serie van speciale machines voor het afwerken van papier en karton die de binders, maar ook aan de drukkers nuttige diensten leveren.
Deze uitrustingen laten toe specifieke vragen te beantwoorden: vervaardigen van boekbanden met flappen, integraalbanden, fardes, kokers, speciale doosjes,...

Petratto: covers with flapsPetratto: integral coversPetratto: expandablePetratto: capacityPetratto: matching

www.petratto.com

^^^

SCS Automaberg

SCS Building

SCS Automaberg werd vijftien jaar geleden opgericht door drie ingenieurs van een grote industriële boekbinderij in Bergamo.

Zij ontwikkelden een programma dat tal van oplossingen biedt voor de afwerking van speciale producten:
Uitsnijden, stanzen, perforeren, afronden van hoeken, ...

Deze machines kunnen als stand-alone werken of geïntegreerd worden in Hardcover of Softcover-productielijnen of kunnen eveneens achter een vouwmachine of een verzamelnietmachine geplaatst worden.

www.scsautomaberg.com

^^^

Schmedt

Schmedt fabriceert sinds 40 jaar een ruim gamma van manuele of half-automatische uitrustingen voor het binden van gekartonneerde boeken in kleine oplagen. De bijzonderheid van dit gamma is: formaatwisselingen vragen geen instellingen.

Deze machines zijn vooral bestemd voor de binder met kleine oplagen of voor artisanalen. Maar men vindt ze eveneens in grote bedrijven in de afdelingen waar voorbeelden en monsters gerealiseerd worden.

De machines van Schmedt beantwoorden aan de noden voor de digitale druk en de "book-on-demand". Zij kennen een enorm succes in een marktsegment dat in volle groei is; vooral voor de productie van digitale fotoalbums.

Schmedt: oud gebouw Schmedt: fabriek Schmedt: CAD Schmedt: productie

www.schmedt.de

^^^

Solema Board division

Al vele jaren heeft Solema een excellente reputatie op de markt van de technische ontwikkeling en automatisatie van post-press machines en transportsystemen.

In 2013 heeft Solema de productie-eenheid van fabrikant Roda overgenomen.
Roda heeft gedurende meer dan 70 jaar machines gefabriceerd en ontwikkeld voor het snijden van golfkarton, compact karton en vakverdelingen, evenals machines voor het assembleren van vakverdelingen.
En dit in verscheidene types van automatisatie en verschillende modellen.

Klanten die vertrouwd zijn met de betrouwbaarheid van Roda zullen blij zijn te vernemen dat Solema hieraan heeft toegevoegd qua automatisatie dankzij de integratie van talrijke servomotoren.
Zij zullen tevens overtuigd zijn van de vastberadenheid van Solema om dit gamma van industriële oplossingen voor de afwerking van karton verder te ontwikkelen.

www.solema-boards.com

^^^

Solarco

Solarco bestaat sinds 1990 en heeft zich gespecialiseerd in de productie van installaties voor het vervaardigen van golfkartondozen in kleine en middelgrote oplage.
De door Solarco geproduceerde automatische en semiautomatische Boxmakers zijn bestemd voor de productie van allerhande op maat gemaakte vouwdozen; enkel, dubbel en drievoudig gegolfd.

Deze machines voor de afwerking van golfkarton zijn op modulaire wijze ontworpen, wat de mogelijkheid biedt om er een automatisch laad- of lossysteem aan toe te voegen en ook meerdere verschillende afmetingen toelaat. Bovendien kunnen de Boxmakers uitgerust worden met flexo afdrukcylinders.

De Solarco machines zijn uitgerust met talrijke servomotoren. Dit garandeert een aanzienlijke flexibiliteit in de instellingen en een snij- en afdrukprecisie.

De dienst na verkoop en de training van de operatoren zijn inbegrepen bij elke geïnstalleerde machine.

www.solarco.cz/en/

^^^

Hycorr

Hycorr Golfkarton verpakkingen

Voor de productie van:

stelt Kolbus Hycorr haar geavanceerde technologie voor het rechtstreeks printen op golfkarton voor.

Hycorr ligt aan de basis van een groot aantal innovaties in alle vormen en maten. De kleinste toleranties. Kleur-op-kleur afdruk van zeer hoge kwaliteit. Constante productiviteit.

Met de in-line combinatie van Flexo en rotatief stansen garandeert Hycorr de beste druk-/afwerkingskwaliteit voor golfkarton, en dat aan de laagste TCO.

Neem nu contact op met uw contactpersoon voor België en Groothertogdom Luxemburg:
Jean-Robert Blanchez. E-mail :[javascript nodig]

www.Hycorr-Kolbus.de

^^^